ВИДЕО репортаж: „Има такъв народ“ се прицели в два мандата: Управлението в региона е причина за обезлюдяването

„Хората споделят проблемите, които виждат. Най-вече се интересуват от това какво ще бъде икономическото бъдеще на региона, защото

„Хората споделят проблемите, които виждат. Най-вече се интересуват от това какво ще бъде икономическото бъдеще на региона, защото то е свързано пряко с един от основните проблеми, които споделят, а именно обезлюдяването“.

Това обяви водачът на листата на „Има такъв народ“ в Кърджали Васил Георгиев.

Кандидатите за народни представители на партията проведоха среща-дискусия с кърджалийци. Освен Васил Георгиев, който е и експерт в комисия „Правосъдие“, в нея участаваха проф. Николай Радулов, експерт „Вътрешна сигурност и обществен ред“, Манол Манолов, оглавяващ комисия „Образование“, и Габриела Динева, експерт по „Социална политика“. 

Оказва се, че темите, които вълнуват кърджалийци са много.

„Силно впечатление ми направи посещението ни в едно село, до Ардино. Там преди 20 години е имало население от 2500 души, с 800 деца. В момента хората са намалели драстично, а малкото останали деца учат в съседното село“, посочи Георгиев.

Това според него е резултат от икономическите възможности в областта. 

“Често се говори, че Кърджали е специфичен регион, че имало нещо по-различно от другите райони. Това, че е мултикултурен и мултиетнически не го прави по-различен от всички останали. Не мога да кажа, че е бил неглижиран, но по отношение на развитието на регионите, той не е бил достатъчно добре ръководен в това отношение“, смята експертът по „Правосъдие“.

По думите на Васил Георгиев не е било обърнато достатъчно внимание на дългогодишното развитие на района. Това трябва да се промени.

“На първо място, трябва да спечелим изборите и да започнем да провеждаме политиките, които сме заложили в програмата си. В сферата на икономическата политика, съдебната реформа, създаване на една стабилна обстановка в цялата страна. От там нататък за всички региони ще бъде изработена отделна стратегия“, допълни той. 

„Ние сме си поставили цел да сме първа политическа сила в България. В Кърджали се надяваме да спечелим поне един мандат, дори и два“, посочи Васил Георгиев. 

За да се случи промяната обаче е нужна подкрепа. А тя е възможна с номер 22 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0