ВИДЕО репортаж: Изселниците пред Паспортна: Ще гласуваме, но повечето в Турция

ВИДЕО репортаж: Изселниците пред Паспортна: Ще гласуваме, но повечето в Турция

Ще упражнят правото си на глас, но най-вероятно това ще стане в Турция.Категоричното мнение на повечето изселници пред Паспортната служ


Ще упражнят правото си на глас, но най-вероятно това ще стане в Турция.

Категоричното мнение на повечето изселници пред Паспортната служба в Кърджали, дошли, за да подменят личните си документи.

„Ще гласувам в Турция. От тук се връщам в Бурса, там ще отворят секция и ще гласуваме. Всички гласуват, които имат право“, казва възрастен мъж, докато чака пред Паспортна.

Млада жена споделя, че ще упражни правото си на глас в Чорлу, където го е сторила предишния път. Баща й пък пояснява: „Всички ще гласуваме, и нашите близки“.

Пристигналите от Турция изселници от региона са убедени, че трябва да има повече изборни секции заради дългите опашки, които се извиват продължителното чакане.

„Ще гласуваме, да, в посолството в Бурса. На миналите избори не успяхме. Сега май няма да има проблеми. Всички, които искат, ще могат да гласуват. Сега ще бъдат повече хора“, твърди друг, дошъл в Кърджали със семейството си, за да подмени личните си документи.

Има и такива, които ще съчетаят престоя в България с вота на 11 юли.

„На изборите ще гласувам в Момчилград. Някои там-в Турция, други тук, но тук е по-хубаво“, е мнението на възрастен мъж, дошъл от южната ни съседка в родния си край за лятото.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0