ВИДЕО репортаж: Зона „Спорт“ в Джебел: Кметът преряза лентата и… би първа топка

ВИДЕО репортаж: Зона „Спорт“ в Джебел: Кметът преряза лентата и… би първа топка

Речено - сторено! Обновената спортна площадка в Джебел вече е факт. Кметът Неджми Али, в компанията на малките футболисти от детския

Речено – сторено! Обновената спортна площадка в Джебел вече е факт. Кметът Неджми Али, в компанията на малките футболисти от детския отбор в града, преряза лентата на чисто новото футболно игрище. След това пък даде началото на мача с първа топка от центъра.
Обликът е изцяло променен, без ни най-малка следа от предишното състояние на площадката. Целта е децата в родопското градче да спортуват в модерна среда.


„Тази спортна площадка, която реновирахме почти изцяло, е предназначена за децата от местния отбор по футбол. Те провеждат своите тренировки тук. Тя беше в много окаяно състояние, сега е с нова настилка, с противоударни стелки, за предпазване на децата от наранявания“, каза Неджми Али след откриването на площадката.
А малчуганите, освен ново игрище, вече имат и нов треньор. Целта е да се даде тласък в развитието на спорта.


„Това, което искам да споделя е, че имаме вече нов треньор, който ще се занимава с децата и юношите. Няма да имаме отбор мъже засега. С течение на времето обаче, ще инвестираме в нашето младо поколение. Надяваме се да имаме занапред и наши местни футболисти, които да стигнат дори до националния отбор“, коментира още кметът на Джебел.
Новата визия на спортната площадка е част от цялостната стратегия за развитието на общината, която, както изглежда, се променя с всеки изминал ден.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0