ВИДЕО репортаж: Здраве с до 2 000 000 евро или просто… застраховка „Лечение без граници“

По начало у нас сме свикнали да правим нещата само, ако са задължителни. Като застраховката „Гражданска отговорност“ наприм


По начало у нас сме свикнали да правим нещата само, ако са задължителни. Като застраховката „Гражданска отговорност“ например или имуществената, която е задължителна при ипотечен кредит.

„Според мен обаче има една доста интересна застраховка, която се казва „Лечение без граници“, обяснява Юмер Юсеин, управител на ДЗИ в Кърджали, дружеството с най-дълъг опит на българския застрахователен пазар. Интересното е, че само две компании в страната предлагат подобна застраховка.

Брокерите я наричат „инвестиция в здравето“, тъй като покрива лечението на редица тежки заболявания.

„Лечение на рак, байпас на коронарната артерия, смяна или реконструкция на сърдечната клапа, вътречерепна хирургия и специфична хирургия на гръбначния мозък, трансплантация на органи от живи донори, трансплантация на костен мозък“, изброява Юмер Юсеин. 

Лечението се извършва изцяло в чужбина, като се поемат разходите дори на придружителя. Сумата, която се покрива, е до 2 000 000 евро. Покриват се и разходите за лекарства след завръщане от лечение и пр.

„Вече има и благополучно излекувани наши клиенти, което ни радва. Поддържаме връзка с тях, получаваме периодично информация за състоянието им“, казва още застрахователният брокер, който дава за пример случай на един от клиентите на дружеството, получил успешно лечение в чужбина благодарение на застраховката.

В Кърджали вече има десетки семейства, които са се възползвали от този вид услуга, както и индивидуални такива. В момента дори тече кампания, при която се предлагат отстъпки.

Що се отнася до останалите застраховки, интерес се наблюдава към тези, отнасящи се до имуществото. 

„Голяма част от хората не знаеха, че тези застраховки не са скъпи. Някои от тях се запознават покрай тегленето на жилищни кредити, които са обвързани задължително с такава застраховка. Като пример ще кажа, че имахме застраховка на апартамент 67 кв.м с премия 500 лв. на кв.м, чиято цена на година бе 35 лв. Това включва застраховка при пожар, земетресение и др.“, пояснява Юмер Юсеин.

Кампанията с отстъпки от застрахователните полици за различните продукти на дружеството ще продължи до края на месец юни.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0