ВИДЕО репортаж: Залата за бокс е почти ремонтирана! „Главният майстор“ пък се готви за Европейско и Световно

ВИДЕО репортаж: Залата за бокс е почти ремонтирана! „Главният майстор“ пък се готви за Европейско и Световно

Ремонтът на боксовата зала в „Арпезос“ вече е на финал. По думите на европейския шампион за младежи Ергюнал Сабри, след две


Ремонтът на боксовата зала в „Арпезос“ вече е на финал. По думите на европейския шампион за младежи Ергюнал Сабри, след две седмици спортистите ще могат да тренират в много по-добри условия. За да се случи желаната промяна обаче ,основна заслуга имат четири местни строителни фирми, предоставили безвъзмездно всички необходими материали и дори работници.  Останалата част от работата е извършена от  самите състезатели.

„Ремонтът се извършва от нас. От октомври работим, но благодарение на няколко фирми от Кърджали, които ни спонсорираха. Помагат ни с материали и дори са ни изпращали работници. Благодарение на това, работата напредна. Оправени са ринговете, остана да се монтира настилката на пода. Стените ние си ги боядисахме и мога да кажа, че почти сме готови“, съобщи за 24rodopi.com Ергюнал Сабри.

В същото време Кърджали е домакин на Държавното отборно първенство по бокс за юноши. 

„В момента имаме един играч, който днес ще играе на четвъртфинал, ще се бори за медал. Името му е Бирджан Димитров“, посочи европейският ни първенец.

По думите на Ергюнал, на моменти мерките, свързани с коронавируса, водят до прекъсвания на състезанието.

„Понеже в момента нямаме публика, няма и охрана. Идват външни лица, които се налага да извеждаме от залата. Това често налага и спиране на състезанието за известно време“, казва още шампионът по бокс.

В същото време Оги вече е вперил поглед към Европейското първенство.

„То ще е на 15 юни в Италия, където се проведе по-миналото първенство. Надявам се този път резултатът за мен да бъде много по-добър.  Дай боже да съм жив и здрав и да се върна с медал“, си пожела  Ергюнал Сабри.

Годината за европейския шампион по бокс ще е доста натоварена, тъй като освен състезанието в Италия, ще участва и на още едно европейско първенство, този път – за мъже, а също и на Световно, чиито дати обаче още не са обявени.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0