ВИДЕО репортаж: Емил Младенов: От входа на града до изхода имаше един – единствен блок…

ВИДЕО репортаж: Емил Младенов: От входа на града до изхода имаше един – единствен блок…

„Спомням си годините, когато започнах работа в Кърджали. От входа на града до изхода имаше един-единствен блок. Имаше още един во

„Спомням си годините, когато започнах работа в Кърджали. От входа на града до изхода имаше един-единствен блок. Имаше още един военен блок, МВР-то и блоковете на „Горубсо“. За всичките тези години, в които съм работил тук, съм запомнил трима кметове, които според мен са направили нещо значимо за този град, с които аз съм работил, разбира се. Това са Петко Калчев, Димитър Милев и Хасан Азис“, каза дългогодишният строител Емил Младенов след като кмета на Кърджали му връчи почетния златен знак на общината.

Това се случи в присъствието на представители на Строителната камара, които заедно с кмета Хасан Азис, стоят и зад идеята за тази награда. Отличието е и по повод неговата 80-годишнина.

“Решихме да удостоим господин Младенов с почетния златен знак на община Кърджали във връзка с неговата дейност през дългите му години като строител с главни букви. Също така и заради приноса му като общественик и дарител в рамките на нашата община“, посочи кметът Хасан Азис.

Емил Младенов има огромен принос в урбанизацията на Кърджали. Участва в първата копка и изграждането на кв.”Възрожденци”. Под негово ръководство спускат саваците за завиряването на язовирите „Кърджали” и „Боровица”. Проектира в съавторство и изгражда над 10 микроязовира в областта. В тази връзка от Камарата на строителите в Кърджали ще предложат на тазгодишната тържествена сесия на общината Емил Младенов да бъде удостоен със званието почетен гражданин на Кърджали.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0