ВИДЕО репортаж: Електрониката се сдоби с лаборатория, учениците сътвориха автосимулатор

Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“ в Кърджали откри официално „Работилн


Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“ в Кърджали откри официално „Работилница по Електрообзавеждане на производството“, оборудвана по-най-съвременен метод. На събитието, в деня на отворените врати, присъстваха както възпитаници на училището, така и гости от Областна администрация и представители на бизнеса.

“Днес стартираме с откриване на съвременна електролаборатория, която е оборудвана със средства по проект за подкрепа на дуалното обучение. Ремонтът е подпомогнат със средства на училището и наши партньори. Ще видите и технически разработки, които няма да видите другаде, тъй като са реализирани с технически идеи, труд и план на нашите ученици“, каза в приветствието си към всички присъстващи директорът на ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ Антоанета Сендова.

Учениците показаха различни умения с оборудването в новооткритата лаборатория. Направиха и демонстрация  на автосимулатор, чиято техническа разработка е изцяло дело на възпитаниците на професионалната гимназия.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0