ВИДЕО репортаж: Едно става в комисиите, но по време на сесията…

ВИДЕО репортаж: Едно става в комисиите, но по време на сесията…

„Предлагате ни бюджет на абсурда. Смело можем да кажем, че през годините, в които ДПС управлява, няма нито една сфера на общес

„Предлагате ни бюджет на абсурда. Смело можем да кажем, че през годините, в които ДПС управлява, няма нито една сфера на обществения живот, която да е подобрена“ , с тези думи общинският съветник от ГЕРБ Наим Наим започна дебата за Отчета за изпълнението на Бюджета на община Кърджали и средствата от ЕС. В отговор на думите му, Елван Гюркаш от ДПС попита: „Когато обсъждахме по комисиите отчета на бюджета, нямаше никакви дебати. Недоумявам какво става днес, такива грозни нападки, неаргументирани и граничещи с популизъм“.
„Бюджетът е предназначен за развитието на общината и жителите му. А той се реализира от определено управление. Няма как да няма политики, господин Наим. Има, но те се определят от резултатите, а резултатите са толкова категорични, че даже и децата ги знаят. Мен повече ме интересува оценката на хората“, заяви кметът на Кърджали Хасан Азис в отговор на нападките на опозицията.
След гласуване от страна на съветниците, отчетът за изпълнението на Бюджета на община Кърджали и средствата от ЕС за миналата година бе приет с 23 гласа „За“ и 15 против.
Началният план за Бюджет`2019 е в размер на 63 200 000 лева. Към 31 декември същата година са отразени актуализации за 11 милиона лева, с писма на Министерствата на финансите, отрасловите министерства и решенията на общинския съвет Кърджали, касаещи транспортни дейности, функциите образование, здравеопазване, култура, спорт, социални дейности и др. В резултат на тези корекции, планът за бюджета е нараснал на 74 241 846 лева.
Касовото изпълнение на бюджета е 66 354 000 лева или 89,38 процента спрямо плана.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0