ВИДЕО репортаж: Едно село след „ледените бомби“ от… „Господа“

ВИДЕО репортаж: Едно село след „ледените бомби“ от… „Господа“

„Така стана, че и навън не можехме да излезем. Много силно валя, голяма градушка. Поразиите са много - от градините нищо не

„Така стана, че и навън не можехме да излезем. Много силно валя, голяма градушка. Поразиите са много – от градините нищо не остана, стъкла има изпочупени, изпотрошени керемиди, покриви, нещо ужасно! Ламарините на автомобили са изкривени от късовете. Нямаме каско на колите. Само „Гражданска отговорност“, защото само нея можем да си позволим“.
Това разказва Гюлназ от Бойно. Ден след градушката, която причини истински погром в кърджалийското село. В рамките на 15 минути в сряда населеното място бе сполетяно от леден ад от небето. Градушка с големината на яйце. Според кмета, насажденията са напълно унищожени.
Ден по-късно всички коли в селото са превантивно покрити с подръчни средства, ако евентуално природната стихия се завърне.
Градушката със сигурност е покосила сериозно градините на хората в селото, но не и духа им.
„Може да са се счупили 3-5 керемиди, голяма работа! Това да е. Бая едричко падна, но какво да направим, това е от Господа!“, подвиква от двора си възрастен мъж.
Вече е направен и оглед на щетите, обясни кметът на Бойно Айдън Керим.

Както вече 24rodopi.com писа, силен порой с градушка се изсипа и над Кърджали вчера, щети от падналите над 30 литра на кв. метър в областния град няма.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0