ВИДЕО репортаж: Един мост и радост в Птичар: На 15 минути сме от Кърджали и „Маказа“!

Дългогодишната мечта се сбъдна. Макар мостът за село Птичар да не е открит официално, по него вече се движат автомобили. Асфалтът е пол


Дългогодишната мечта се сбъдна. Макар мостът за село Птичар да не е открит официално, по него вече се движат автомобили. Асфалтът е положен, тротоарната настилка също, монтирани са мантинели и первази. Остават някои довършителни дейности и съвсем скоро мостът ще бъде открит. Местните казват, че вече ползват прекия път и са изключително щастливи от този факт.

„Аз работя в „Теклас“. Допреди 10 дни изминавахме 80 километра ежедневно. 40 на отиване и още толкова на връщане. Сега се придвижваме за минути. За 15 минути сме и на „Маказа“, пак на толкова сме в Кърджали“, казва Исмет Мустафа, един от жителите на Птичар.

„Сега от Момчилград  дотук е на 10 минути. А преди обикаляхме през селата повече от 10 километра на отиване и още толкова на връщане, над 22 километра. Много се радвам за този мост. Иначе изборът беше да чакам влака или да минавам през реката“, казва Али Осман, който срещаме малко след моста, вървейки към селото. 

Припомняме, че дългоочакваният проект свързва „шампионското село“ с главния път Кърджали-„Маказа“. С него се съкращава в пъти разстоянието между Птичар и Момчилград. Десетилетия наред местните трябваше да заобикалят десетки километри по криволичещ път през село Прогрес. Днес, изграждането на моста е към края си, а с него и сбъдването на мечтата на няколко поколения…

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0