ВИДЕО репортаж: Догодина: 67 жилища за социално слаби, както и приют за бездомни хора!

„В момента текат строително-ремонтни дейности. Очаква се те да приключат към края на месец април догодина, като крайният срок за


„В момента текат строително-ремонтни дейности. Очаква се те да приключат към края на месец април догодина, като крайният срок за реализация на проекта е декември 2021 -ва“. Това заяви за 24rodopi.com директорът на „Социално подпомагане“ в Кърджали Цветомир Хаджиев по повод обновяването на сградата на бившето общежитие на Строителния техникум в квартал „Студен кладенец“.

Припомняме, че там ще се обособят 67 жилища за социално слаби хора. Проектът на Община Кърджали по ОП „Региони в растеж“ стартира през месец март тази година. Той е на стойност 2 170 000 лв. Предвиденият капацитет е 67 апартамента – двустайни и тристайни ,изграждане на тераси и два асансьора, единият от които за инвалиди.

По думите на Цветомир Хаджиев, дирекция „Социално подпомагане“ е пряко заинтересована от изпълнението на проекта, тъй като освен жилищата за социално слаби лица, в сградата ще има възможност да се обособи и приют за бездомни хора, които при съгласие от тяхна страна ще бъдат настанявани там. 

Припомняме, че към момента, след извършени проверки на територията на общината, са идентифицирани четири бездомни лица. На същите им е предложена възможност за ползване на социални услуги, но те са отказали.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0