ВИДЕО репортаж: Доброволци „затвориха приюта“ – кучета нападат и хапят жени и деца в парка!

Бездомни кучета в района на парк „Арпезос-Север“ нападат минувачи, алармират кърджалийци. „Докато се разхождах в


Бездомни кучета в района на парк „Арпезос-Север“ нападат минувачи, алармират кърджалийци. 

„Докато се разхождах в парка, минавайки по дървеното мостче, изведнъж от лявата страна скочиха три големи кучета, които нито видях, нито очаквах. Тръгнаха да ме нападат, да тичат буквално срещу мен. Аз започнах да викам за помощ. Върнах се назад, да бягам инстинктивно. Имаше наблизо двама мъже, които ме спасиха и прогониха кучетата, но много се уплаших“, разказа пред екип на 24rodopi.com една от жертвите на агресията на четириногите Фатме Юмер. Жената като по чудо се е разминала без ухапвания, а само с уплаха.

Сигнализирала за инцидента в 112 и Община Кърджали.

„Обадих се и в приюта. Казаха ми, че от февруари той е затворен. В такъв случай, какво правим ние, хората? Тези паркове не са ли за нас?“, пита недоумяващо жената и заявява категорично, че повече през парка няма да мине.

“О, не. От там повече няма да мина. Или поне докато вървя сама. Ето, в момента още треперя“, допълва жената и съобщава за случай на ухапано дете, отново тук, в парка.

“Доколкото разбрах, преди една седмица едно момченце също е било нападнато тук. Ухапано е, дори се е наложило да бъде откарано до Спешна помощ“, посочи жената.

Пострадалото дете е на 14-години. Било нападнато докато отивало на тренировки. Ухапано е на три места, казват негови близки. 

От Община Кърджали отговориха, че тъй като кастрационният център и приютът към него бяха затворени след остра реакция на природозащитници и доброволци, на този етап работят в посока набиране на оферти от квалифицирани ветеринари.

“В момента се подготвя договора дори. Имаме една-единствена оферта. Ще бъде сключен договор с него“, уточни Веселина Танчева от отдел „Екология“.

Що се отнася до така необходимия приют…

“Искам да уверя гражданите, че община Кърджали повече от две години е в процедура за прехвърляне на един държавен имот в землището на село Седловина, където трябва да се изгради нов модерен приют. Към настоящия момент преписката е в Министерски съвет и чакаме решение от тях“, съобщиха от Общинската администрация.

За съжаление вече две години няма решение на МС, откъдето трябва да се издаде разрешението за прехвърлянето на имота. В същото време, нищо неподозиращи граждани биват нападани. За съжаление потърпевши от тази ситуация са хората.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0