ВИДЕО репортаж: Директори и деца: Учебната година трябва да е присъствена!

Усложняващата се епидемична обстановка на прага на новата учебна година отново внася напрежение сред родители, учители и ученици. Причината - онлайн о

Усложняващата се епидемична обстановка на прага на новата учебна година отново внася напрежение сред родители, учители и ученици. Причината – онлайн обучението. Според Милко Багдасаров, директор на най-голямото училище в Южна България „Петко Рачов Славейков“, присъствената форма е незаменима.

“За съжаление много бяха хората, които се опитаха да изведат дивиденти от дистанционното обучение. Те даже в някаква степен са и чисто финансови. Не подкрепям въобще такива виждания, твърдо заставам срещу тях. Радвам се, че много от моите колеги също реагират по този начин. Надявам се да бъдат чути и децата, защото те са категорични – предпочитат присъствената форма на обучение“, категоричен е Багдасаров.

 Ако обстановката все пак се усложни, най-добре е решенията да се вземат локално.

 “Мисля, че трябва да имаме право на местно равнище, но не само областните и общинските ръководства да вземат решения, но с това да се ангажираме и ние, директорите и педагогическите съвети, за да можем да дадем най-доброто за децата“, смята Багдасаров. 

По думите му, тази тема ще бъде обсъдена и на предстояща среща със Съюза на работодателите. 

„Надявам се после от Министерството да вземат предвид мнението на работодателите и на директорите, защото ние сме най-близо до това, което се случва. Освен това имаме примери и опит, което ще ни даде възможност да реагираме най-правилно“, посочи той.

Що се отнася до подготовката на училището за предстоящата учебна година, тя вече е видима. Нещо повече, до 15-ти септември школото ще може да се похвали с поредна иновация. 

“Това е STEM – центърът, който създаваме. Той е почти готов, чакаме само техническото оборудване. Това ще е център, който ще обучава учениците в една модерна, иновативна среда, но повече като информация след старта на учебната година“, заяви Милко Багдасаров, припомняйки наличието на няколко модерно оборудвани стаи по различни предмети в училището.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0