ВИДЕО репортаж: Детска площадка като от филм на ужасите!

Това е детската площадка, намираща се до блок 101 в кърджалийския квартал „Възрожденци“, или каквото е останало от нея.

Това е детската площадка, намираща се до блок 101 в кърджалийския квартал „Възрожденци“, или каквото е останало от нея. Остатъците са нищожни, страшни и като от филм на ужасите. Тук деца не играят, няма как. Всичко е потрошено – пързалки, люлки, пейки, дори настилката е откъртена и обгорена. Сякаш е минало торнадо, но в случая, в човешки образ.
Явно, същото е изхвърлило и едно от съоръженията извън очертанията на площадката. Картинката е зловеща, още повече, че това трябва да бъде място за игра на десетки деца.
„Площадката е на около десетина години. Когато я направиха, беше такава радост за децата. Бързо, бързо й видяха сметката“, жалват се живущи в близост.
В действителност вандалите, които унищожават общинското имущество по парковете и детските площадки на Кърджали, струват на Общината между 30 и 50 хиляди лева всяка година. След принудителната изолация заради Covid 19, всички прибрани пейки от местата за отдих в родопския град бяха напълно ремонтирани. От това, което се вижда в момента е, че същите тези обновени пейки отново са обект на вандализъм. В парк „Арпезос – Север“, например, много от тях са обърнати, а някои и изпочупени.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0