ВИДЕО репортаж: Делото за смъртта на едно бебе и… „поръчаният“ Местан, сляпата Темида, отминалите избори

ВИДЕО репортаж: Делото за смъртта на едно бебе и… „поръчаният“ Местан, сляпата Темида, отминалите избори

„Политическа поръчка“, отминалите избори, „тежка измама“ – всичко това залегна в хода на разпоредителното

„Политическа поръчка“, отминалите избори, „тежка измама“ – всичко това залегна в хода на разпоредителното заседание за кончината на едно дете.

Съдът даде ход на делото за смъртта на 6-месечното бебе при тежката катастрофа край Загорско. Окръжните магистрати в Кърджали посочиха, че няма допуснати отстраними съществени нарушения и процесът може да стартира в началото на април.

Пред съда се изправят Лютви Местан и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед. 

„И двамата обвиняеми са предадени на съд за причиняване на смърт по непредпазливост, в условията на независимо съпричиняване. Всеки от тях е нарушил определен текст и норми от Закона за движението по пътищата, което нарушение всеки сам за себе си е сторил и това е довело до причиняване на смъртта на бебето“, заяви наблюдаващият прокурор Росица Георгиева.

В съдебната зала Лютви Местан заяви, че в обвинителния акт има множество пропуски, според него умишлени.

„Темида остана сляпа за всички наши искания. Затвори си очите пред очевидни факти, които ме оневиняват. Обвинителният акт и 13-те тома по делото са продукт на една много тежка измама, извършена от страна на наблюдаващите прокурори в изпълнение на откровена политическа поръчка“, заяви след заседанието Местан.

„Всички относими факти и обстоятелства към обвинението, което е повдигнато и на двамата подсъдими, са отразени в обстоятелствена част на обвинителния акт“, отговори наблюдаващият прокурор.

Местан не пропусна отново да спомене, кой според него го е „поръчал“.

„То е ясно кой. Коя друга политическа сила имаше интерес да проведе две кампании за европейски и местни избори с логото: „Вие за убиеца на дете ли ще гласувате или за нас?“, обяви Местан.

Първото заседание ще се проведе в рамките на два дни-на 5 и 6 април, с разпит на свидетели.

Припомняме, че инцидентът стана на 14 април 2019 година на главния път между Кърджали и „Маказа“. Автомобилите на политика и семейство Ахмед се сблъскаха в района на разклона за село Загорско. При тежкия удар загина 6-месечно бебе.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0