ВИДЕО репортаж: Двупосочна "Републиканска" и „отпушване“ на центъра – добро решение, но и опасения за хаос

ВИДЕО репортаж: Двупосочна "Републиканска" и „отпушване“ на центъра – добро решение, но и опасения за хаос

Добро решение, улицата е тясна, ще продължи да се паркира по нея… Различни мнения „За“ и „Против“ от

Добро решение, улицата е тясна, ще продължи да се паркира по нея…
Различни мнения „За“ и „Против“ относно превръщането на част от „Републиканска“ в двупосочна улица.
Както вече писахме, реорганизацията на движението предстои да стане факт. На 8 юли се затваря част от „старата главна“, за да бъде направена необходимата маркировка.
Движение в двете посоки ще се извършва в участъка от Обредния дом до Военния клуб.
„Няма да стане това, защото е тясна тази улица. Трудно ще се кара тук“, е мнението на шофьор относно новата организация.
Според друг, въпреки предстоящата нова маркировка и знаци, някои ще продължат да паркират, макар платното вече да бъде за насрещно движещи се автомобили. „Ще се обърка малко работата, защото тук спират коли много често и ще стане първоначално някакъв хаос“, посочва кърджалиец.
Според автоинструктора Милчо Димитров обаче, новата организация е добро решение.
„Сега, за да отидеш от тук към центъра, трябва да обиколиш през целия пазар, за да стигнеш. А разстоянието е 100 метра. Икономически е по-изгодно също. Добро е решението, но трябва да се се въведе такава организация, която да е ефективна, а не заблуждаваща. Да се вижда ясно, че улицата е двупосочна с нужната маркировка, знаци, растителността да се изчисти, всичко да бъде ясно“, коментира дългогодишният автоинструктор и добавя, че след нововъведенията, това ще бъде един от новите маршрути на курсистите му.
От години в тази част от „Републиканска“ често паркират множество автомобили. Именно поради тази причина апелът към водачите е да не спират в участъка, за да не пречат на маркировъчните дейности.
Въпросът с двупосочното движение на ул. „Републиканска“ бе поставян често в Комисията по безопасност на движението, както от неправителствени организации, така и от граждани.
От страна на Община Кърджали бяха предприети съответните действия, свързани с изготвянето на проект и въвеждането на двупосочна организация на движението.
Целта е облекчаване на трафика по централните улици „Сан Стефано“ и „Екзарх Йосиф“ от автомобилите в посока кв. „Възрожденци“. Планът е съгласуван и със сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Кърджали.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0