ВИДЕО репортаж: Два месеца „Коронавирус“ – загуби, ползи, конспирация… (анкета)

ВИДЕО репортаж: Два месеца „Коронавирус“ – загуби, ползи, конспирация… (анкета)

Два месеца в извънредно положение. Какви са плюсовете и минусите-потърсихме отговорите на кърджалийци. Всеки оценява мерките по врем

Два месеца в извънредно положение. Какви са плюсовете и минусите-потърсихме отговорите на кърджалийци. Всеки оценява мерките по време на пандемията по различен начин. За едни са пресилени, за други навременни и полезни.
„Ограничихме разпространението на заразата, пазим себе си, пазим и другите, това спечелихме“, отговаря възрастна жена пред екип на 24rodopi.com.
Подобни мнения изразяваха и други: “Плюсовете бяха, че се взеха много предварително мерките, което даде положителни резултати. Дисциплинираха се хората, подчиниха се на щаба и спазваха правилата. Това помогна за намаляване на тези заболявания“.
Според други жители на областния град, изолацията е довела до изграждане на полезни навици, но е ограничила спорта.
„Надграждахме, като прочитахме някоя и друга книга, но пък се лишавахме от спорта, фитнесите бяха затворени. Не мисля, че ще е добре да се удължи извънредното положение. Ние сме свикнали на един начин на живот, сега съвсем различно живеем“, изрича млад кърджалиец.
На някои обаче ежедневните брифинги на щаба са дошли в повече.
„Ние бяхме дисциплинирани, но ни стряскаха всяка сутрин колко са жертвите. Според мен не всички са починали от коронавирус. Има хора с придружаващи болести като мен например, а те казват от коронавирус. Не е вярно, прекалиха…“, твърди възрастна жена, според която извънредното положение не трябва да бъде удължавано повече и допълва: „Това го направиха хора в тесен кръг в света, които решават, а изпълнителите са европейците и други като нас“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0