ВИДЕО репортаж: Гурбетчиите инвестират: Нова къща в село до Кърджали!

Все повече гурбетчии предпочитат да инвестират в ново строителство… на село, но близо до Кърджали. „Наблюдава се такав

Все повече гурбетчии предпочитат да инвестират в ново строителство… на село, но близо до Кърджали. „Наблюдава се такава тенденция. Търсят парцели в селата около Кърджали. Видели са как живеят хората на Запад, а и някои вече не харесват това хаотично строителство във „Възрожденци“, което нерядко се оказва и некачествено. Дори в Панчево, за което писахте, че има проблеми с водата в летните месеци, се строи“, казва пред 24rodopi.com собственик на агенция за недвижими имоти.
Панчево е само на няколко километра от Кърджали и именно близостта до града е една от причините много хора да предпочетат да живеят тук. Строи се масово, издигат се големи и просторни къщи. Селото се разраства, твърди Йълмаз Мустафа, който в момента работи усилено за строежа на новия си дом.
“Тук въздухът е чист, хубав изглед има. Младите и те са мераклии да живеят в къща. Продават апартаментите и идват тук да живеят. Селото се разраства“, обяснява Йълмаз и допълва, че до голяма степен това се дължи и на изселниците, които също предпочитат да живеят на спокойно място, каквото е родното им село. “120 семейства бяха, но се изселиха. Отидоха и пак се върнаха. Тук живеят пак, повече им харесва, по-свободен и животът“, казва жителят на Панчево.
Младите от селото работят в чужбина, а припечеленото влагат в тухли и бетон.
“Повечето млади работят в чужбина. Дъщерята е в Белгия от 12 години, синът е в Германия“, разказва Йълмаз.
Още по темата, във видеорепортажа:

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0