ВИДЕО репортаж: Горският шеф задържан „на терен“! В Чакаларово: Не съм чул, нито видял

„Внезапно дойдоха и казаха, че има процесуални действия и са го арестували на терен, не тук в сградата на Горското. За натиска, който твърдят, ч

„Внезапно дойдоха и казаха, че има процесуални действия и са го арестували на терен, не тук в сградата на Горското. За натиска, който твърдят, че е упражняван върху хората, нищо не знаем“, посочи пред екип на 24rodopi.com зам.-директорът на ДГС „Кирково“ в Чакаларово Чатко Чакъров по повод задържания за търговия с гласове директор Митко Манев. 

Хората в селото твърдят, че не знаят да е упражняван натиск „дърва срещу вот“. 

„Не съм чул, нито видял някой да упражнява такъв натиск“, казва един, а друг допълва:

„Това са пълни глупости. За какво някой ще идва да ме агитира или натиска да гласувам за определена партия“.

Сред задържаните са директорът на горското стопанство Митко Манев, бизнесменът Митко Х., който се занимава с дърводобив, и Хюсеин Х. Последният, според министър Рашков, е активист на партия ГЕРБ. В Момчилград също има задържан, но става въпрос за бивш служител на горското стопанство.

Що се отнася до заплахите, които според Бойко Рашков, кандидатът за народен представител Цвета Караянчева е отправяла към директора на регионалната полиция в Кърджали, тя отговори така:

„Призовавам регионалния директор на вътрешните работи в Кърджали да излезе публично и да заяви дали, как и с какво съм го заплашвала. В противен случай ще приема казаното от вътрешния министър Рашков за показна наказателна акция срещу мен, която цели да ме дискредитира персонално в навечерието на изборите и да предизвика ескалация на напрежението в региона“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0