ВИДЕО репортаж: Година след отварянето: „Мир“ приютява 155 малчугани! Но… местата пак не достигат!

ВИДЕО репортаж: Година след отварянето: „Мир“ приютява 155 малчугани! Но… местата пак не достигат!

Точно преди една година в Кърджали отново отвори врати детска градина „Мир“. За жителите на квартал „Студен кладен

Точно преди една година в Кърджали отново отвори врати детска градина „Мир“. За жителите на квартал „Студен кладенец“ събитието бе от голямо значение, тъй като повече от 20 години сградата тънеше в разруха.
„Родителите с голяма благодарност идваха да ни поздравят затова, че има детско заведение в квартала, нещо, което те очакваха с такова нетърпение и следяха кога ще отвори врати“, разказва пред екип на 24rodopi.com Мая Петкова, директор на детска градина „Мир“.
Днес, 365 дни по-късно, детското заведение е пълно с деца.
“Обхванати са 155 деца. Имаме две яслени групи. За съжаление останахме без първа група, но пък имаме две втори, една трета подготвителна и четвърта група. По-голямата част от децата са от квартала, останалите са от други части на града, по-далечни, но и за тях си беше една алтернатива“ , споделя Петкова и добавя, че напливът тази година е бил доста сериозен.
“Много желаещи имаше. Съответно не успяхме да обхванем всички. Имаше много разочаровани родители, чиито деца не успяха да се класират. 63 останаха в списъка с резерви в яслените групи“, обяснява директорът.
И тук, както навсякъде, мерките заради Covid 19 се спазват стриктно.
„При нас, всяка група си е с отделен вход и това много улеснява работата на медицинския персонал, на учителите и помощник-възпитателите“, посочва директорът.

В действителност, с възстановяването на детска градина „Мир“ до някаква степен бе облекчен един от наболелите проблемите в Кърджали, а именно липсата на достатъчно места в детските заведения. Изграждането на градината отново бе по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в Кърджали“, чиято общата стойност бе над 1 600 000 лв.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0