ВИДЕО репортаж: Глутница, агресия, тормоз и страхове!

ВИДЕО репортаж: Глутница, агресия, тормоз и страхове!

Глутница агресивни кучета тормозят жители в района на пазара в Кърджали, алармира Христо Мончев. Самият той е ставал жертва на четирино


Глутница агресивни кучета тормозят жители в района на пазара в Кърджали, алармира Христо Мончев. Самият той е ставал жертва на четириногите.

„Тук има училище, детска градина, жилищни блокове. Районът обаче е обитание и на една глутница кучета, която е доста агресивна. Част от животните са със здравословни проблеми. Вижда се по кожата и по зъбите им. Не са като нормалните кучета, които виждаме всеки ден“, обясни кърджалиецът пред екип на 24rodopi.com.

Христо Момчев твърди, че самият той е ставал жертва на нападение от страна на някои от четириногите.

“На няколко пъти бях нападан, но без ухапвания. Аз съм мъж, но как ще се защитят жена или дете? От страх ще тръгнат да бягат и ще стане още по-лошо. Знам, че много от хората се притесняват. Споделяли са ми. Ние също имаме кучета. Често, когато ги разхождаме, не можем да стигнем до парковете, глутницата тръгва и срещу домашните ни любимци“, твърди още младият мъж.

Настоява да се вземат мерки.

„Мисля, че това е проблем, който засяга всички. Не  е до това да се нахранят кучетата или да ги гледаме. Решението е те да се приберат на сигурно място. Трябва да се даде някаква идея, не от мен, от кърджалийци, от всички, къде да се лекуват тези животни, къде да се гледат. Ясно е, че от околните села често захвърлят кучета. Недобросъвестни хора ги зарязват като непотребни вещи. Да, кучетата са гладни, но не трябва да нападат хора!“, казва Христо.

Младият мъж се надява случаят с бездомните кучета в района да бъде разрешен, не защото четириногите са бездомни, а заради агресивното им поведение.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0