ВИДЕО репортаж: Гласът на пенсионера: 3000 книги изчетох у дома, но не мога без чист въздух!

Пролетното слънце отново затопли Кърджали и хората излязоха навън. Сред тях и най-уязвимата група… За 77-годишния Димо Димов к

Пролетното слънце отново затопли Кърджали и хората излязоха навън. Сред тях и най-уязвимата група…
За 77-годишния Димо Димов кратката разходка навън за глътка въздух е жизнено важна. „Всеки ден излизам на чист въздух, всеки ден, не мога да не излезна. Самичък съм вкъщи, какво да правя? Цял ден не мога да стоя сам у дома“, сподели пред екип на 24rodopi.com възрастният кърджалиец.
Вече е изчерпал всички възможни варианти за запълване на времето.
„Телевизия гледам, вестник разгръщам, изчел съм и всички книги, които имам, а аз имам много, над 3000. Мерките, които взимат за коронавируса, са неблагоприятни за мен. Не упреквам държавата, но човек с ограничения е затормозен. Аз съм затормозен“, казва пенсионерът.
По думите му, самотата и ограниченията са по-страшни от смъртта.
„Не се страхувам от вируса, ако ни е писано да мрем, ще мрем, веднъж се умира“, разсъждава философски човекът.
На същото мнение е и друг възрастен мъж, излезнал набързо да купи курабии за празника и така да съчетае покупките с кратка разходка. „Дано мине това. А бе нашето свърши вече, аз почнах 71 години, ама младите… Вие да видим какво ще правите. Работа няма. Е, моят син иска да се връща, 12 години е в Дания, Копенхаген. Ама на…“, споделя кърджалиецът.
От краткия разговор с хората от най-уязвимата група в момента, се оказва, че те имат притеснения, но не и свързани с коронавируса.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0