ВИДЕО репортаж: В секциита за вота: Свали маската, вдигни я – може да гласуваш!

ВИДЕО репортаж: В секциита за вота: Свали маската, вдигни я – може да гласуваш!

Само след дни страната ще се изправи пред поредните избори, тези за народни представители. Този път те ще са по-различни, тъй като за п


Само след дни страната ще се изправи пред поредните избори, тези за народни представители. Този път те ще са по-различни, тъй като за първи път ще се проведат в условията на извънредна епидемична обстановка заради Ковид-19. 

Списъците с членовете на СИК в Кърджали са готови и изнесени. Проведено е и нужното обучение. От  Министерството на здравеопазването са разпространили  редица указания за провеждане на вота до всички институции, участващи в организирането на изборния процес. Част от мерките гласят, че гласоподавателите трябва да избягват да докосват всякакви повърхности по време на вота. Задължително е носенето на предпазна маска. За да бъде идентифициран обаче, избирателят ще бъде помолен да я свали за кратко, но при разстояние на метър и половина от членовете на секционната избирателна комисия. На видно място ще бъдат поставени  информационни табели за задължителното носене на маска, спазването на физическа дистанция и извършването на хигиена на ръцете. Доколкото е възможно ще бъдат обособени отделни входни и изходни коридори в сградата, в която са разположени избирателните секции. 

На територията на 9-ти Кърджалийски многомандатен район има 497 секционни комисии. В община Кърджали са сформирани 157 СИК и 2 СИК, които ще бъдат в болнични заведения.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0