ВИДЕО репортаж: В Момчилград: Мирише ужасно, гади ни се, как да работим?!

ВИДЕО репортаж: В Момчилград: Мирише ужасно, гади ни се, как да работим?!

Около тридесетина души се събраха в петък на протест в Момчилград. Недоволството им е породено от острата задушлива миризма, която се у


Около тридесетина души се събраха в петък на протест в Момчилград. Недоволството им е породено от острата задушлива миризма, която се усеща от дни в града. Според тях, тя идва от преприятие за преработка на птича тор.

„Миризмата е нетърпима. Замърсява се околната среда, а причината е тази фабрика“, твърди организаторът на протеста Нюргюн Мехмед.

Сред недоволните имаше и служители на Общинска администрация, които също настояваха за чист въздух. Основната част обаче, бяха работещи в района. Казват, че миризмата в тази част на града е най-силна и това им пречи да си вършат работата. 

„Много мирише на птича тор. Не можем да работим както трябва. Ние работим тук, наблизо. Повръщаме направо, миризмата се усеща силно в сервиза и не може да си изпълняваме задълженията. Искаме да се вземат мерки, филтри ли ще сложат, някакви пречистватели ли, но да се вземат мерки“, казват още протестиращите.

Протестът бе изразен и с периодично затваряне на пътя в района на стадиона, където хората пресичаха символично пешеходна пътека. Това им действие доведе до струпване на автомобили в двете посоки на пътното платно. Част от шофьорите изнегодуваха: “Аз трябва да се върна май. Бързам, пътувам за Крумовград и имам уговорка за 11 часа…“.

Други подкрепиха недоволството.

“Подкрепям ги. Където е народът, аз съм с него“, каза  възрастен мъж, докато чакаше в автомобила си.

Хората са категорични, че ако не се вземат мерки протестите ще продължат. Такъв има планиран и за 3 ноември. 

Междувременно от завода за преработка на тор заявиха, че ще излязат със становище по темата. То ще бъде изпратено до медиите. В него ще представят документи и констативни протоколи, с които да докажат, че нарушения от тяхна страна няма.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0