ВИДЕО репортаж: В „Йовков“: Ремонтът по план, пребазирането на 100%

ВИДЕО репортаж: В „Йовков“: Ремонтът по план, пребазирането на 100%

Средно училище “Йордан Йовков“ в Кърджали е готово на 100% с пребазирането на класовете си, тъй като след 7-ми, 8-ми и 12-т


Средно училище “Йордан Йовков“ в Кърджали е готово на 100% с пребазирането на класовете си, тъй като след 7-ми, 8-ми и 12-ти клас, предстои връщането и на останалите ученици в присъствена форма. Пет са общо сградите, в които са разпределени децата, като гимназиален и прогимназиален етап ще бъдат в една сграда.

Припомняме, че в кърджалийското школо в момента текат дейности по подмяна на отоплителната инспаталия.

„Направили сме пребазиране и на целия етап 5-12 клас. Те ще са в Професионалната гимназия по селско и горско стопанство, където базата е голяма, а капацитетът е достатъчен за всички наши ученици, ако на 100% 5-12 клас тръгнат“, съобщи директорът на училището Недялка Кюпрюджиева.

„Ще  улесним и педагозите, тъй като е доста трудно в момента. Понякога се случва да преподават както от разстояние, онлайн, така и в учебното заведение и през час трябва да бъдат на едно или друго място. Това вече няма да е така, осигурена е възможност да провеждат обучението в електронна среда в същата сграда с осигурен интернет“ , допълни Кюпрюджиева. 

Алтернативата за обяда на децата – храна от вкъщи или кетъринг.

„Родителите ще могат да избират дали да приготвят обяд на децата си от вкъщи, или кетъринг. Столът на нашето училище, който е общинска собственост, също приготвя кетъринг. Договорили сме се с тях, ако има желаещи родители, да подават заявки“, поясни директорът на училището.

Междувременно дейностите по монтажа на новата отоплителна инсталация на СУ „Йордан Йовков“ върви интензивно и по план.

“В цялата сграда вече са поставени вертикалните щрангове и радиаторите. Това се случи първо в южното крило, като там вече са не само монтирани, но и осъществени като връзка. От началото на тази седмица започна и замонолитването на дупките, които се отвориха в пода и тавана, за да може да се направят и предстоящите проби“, информира за процеса по подмяната на отоплителната инсталация Недялка Кюпрюджиева. 

В момента се работи активно в котелното помещение на сградата, след приключването на дейностите  там, поетапно ще стартират и пробите. Държавна комисия предстои да одобри монтажа на инсталацията. След като това се случи, учениците ще могат да се върнат обратно в училището.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0