ВИДЕО репортаж: Вярващият адвокат: Средно по 20 болни на област?! Кажете колко загинаха по пътищата, за абортите…

ВИДЕО репортаж: Вярващият адвокат: Средно по 20 болни на област?! Кажете колко загинаха по пътищата, за абортите…

„Не знам защо е тая голяма паника, това говорене против църквата? Ходя редовно, никой от близките ми не се е разболял от това,

„Не знам защо е тая голяма паника, това говорене против църквата? Ходя редовно, никой от близките ми не се е разболял от това, че аз влизам в храма. Не виждам защо не трябва да ходим. Вместо в 21 часа всички да се молят, особено тези, които ни препоръчват да не влизаме в църква и да си седим вкъщи, в 21 часа да излизат и да пляскат. Къде е молитвата за България, къде е вярата на българина?“.
Тези въпроси задава адвокат Кирилка Петкова. Срещаме юриста пред поликлиниката в Кърджали. Темата – коронавирус. Изводът на кърджалийката – всява се излишна паника.
„И да вземат да спрат да настройват народа и да всяват паника! Ако разделим броя на болните, които ги съобщават, на броя на областите в страната, се падат по 20 души във всяка област, ориентировъчно. Кое не е нормалното в случая? 20 болни в един регион си е напълно нормално. Освен това, вместо да ни съобщават през два часа за коронавируса, защо не почнат през час да съобщават колко хора са умрели по пътищата, колко аборти са направени, абе да напълнят целия ден с черна хроника?!“, посочва Кирилка Петкова.
„Сега виждам как всеки го било страх за живота. Но за кой живот ги е страх?! Че аз сега като пресека улицата и може да ми се завие свят, да падна и да умра. Познавам хора, които вече психясаха от тази истерия с този вирус. И сега сигурно ще се увеличат пациентите пред неврологичните кабинети“, смята кърджалийката.
И завършва с думите:
„Вярвам, че сме господни. Господ разполага с живота ми, когато реши ще го вземе. Въобще не се притеснявам“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0