ВИДЕО репортаж: Всяка къща в Панчево е с кладенец, но вече ще има и нов водопровод

ВИДЕО репортаж: Всяка къща в Панчево е с кладенец, но вече ще има и нов водопровод

Колко голям е водният проблем в село Панчево? Отговор на този въпрос търсим в това кърджалийско село след серията от сигнали на мест

Колко голям е водният проблем в село Панчево? Отговор на този въпрос търсим в това кърджалийско село след серията от сигнали на местните жители, които обобщихме в публикацията „Ние сме от Панчево и не знаем какво е това „Вода през деня“, тревожно жадни и мръсни сме повече от месец“.
Проблемът е голям, категорични са всички. Но новината е от кмета, добрата новина!
„Безводието в Панчево е на път да остане в миналото. Започва подмяна на водопроводни тръби в участъка от Сипей до Зимзелен – около 2 километра. Старите тръби ще бъдат подменени с нови от Сипей до резервоар,а снабдяващ с питейна вода няколко села в района. Именно тръбите в този участък, които са на няколко десетилетия, се оказват причина за липсата на вода в чешмите на жителите на Панчево“, твърди кметът на селото Йълмаз Хасан.
„Тръбите са стари, минимум от 40 години. Това, което виждате излезе отвътре. 70% е запушването. Сега ще се подменят с нови – ПВЦ тръби 110 цола“, обяснява кметът.
Явно, че липсата на вода през последните дни е проблем, но местните не се притеснени за бъдещето на селото. Йълмаз Мустафа, например, строи къща в момента и твърди, че строежът не е спрял и за миг.
“Без вода и пак строим. Кладенци имаме, всяко семейство има, дълбоки 22-27 метра. Не ни притеснява това“, коментира Йълмаз.
Очакванията са след подмяната на тръбите налягането на водата в селото да се подобри значително.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0