ВИДЕО репортаж: Всичко скочи и… зимнината стана „златна“

С всяка изминала година традиционната зимнина става все по-скъпа. В сезона на червената капия, цената все още спира купувачите. На пазара в Кърджали к

С всяка изминала година традиционната зимнина става все по-скъпа. В сезона на червената капия, цената все още спира купувачите. На пазара в Кърджали килограм червени чушки е 1.80 лв., а при по-голямо количество пада на 1.50 – 1.60 лв.

„Купуват, но слабо. Взимат по малко, вижда им се скъпо на хората. Надяват се цената да се понижи, но няма как да се случи“, казват търговци. И макар тази година да е богата на реколта откъм чушки, цената не само, че не е по-ниска, ами е с около 30 стотинки отгоре, и то на пазара, чиято продукция е купувана направо от полето, предимно от региона на Кирково. Производителите там продават червената чушка за 1.20 лв., зелената за лев килото Крайната цена за потребителя е с около 60-80 стотинки отгоре.

В хранителните вериги е още по-висока. Повишената цена вероятно ще откаже много хора от приготвянето на домашна лютеница тази година, тъй като сметката за нея ще излезе доста солена.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0