ВИДЕО репортаж: Водачи убедени: В Кърджали плащаме най-скъпото гориво!

ВИДЕО репортаж: Водачи убедени: В Кърджали плащаме най-скъпото гориво!

Горивата не спират да скачат в последните месеци и дори седмици. В момента средната цена на най-масовия бензин А95 във веригите в цялат


Горивата не спират да скачат в последните месеци и дори седмици. В момента средната цена на най-масовия бензин А95 във веригите в цялата страна е 2.07лв. за литър, а на дизела  2.06 лв. В Кърджали обаче, на 29 март, цените на дизела и бензина по бензиностанциите бе 2.10 лв. за литър, при положение, че доскоро хората зареждаха с около 15 стотинки по-евтино гориво. Според таксиметрови шофьори, край Арда цените са едни от най-високите в страната.

„В Кърджали в момента са най-високи цените. Аз често пътувам извън града и гледам с 4-5 до 10 стотинки има разлика. Като София сме тук“, твърди таксиметровият шофьор Хабил Мюмюн.

В същото време допълва, че и курсовете с клиенти са малко.

„Няма работа, особено откакто затвориха училищата и детските градини. Това много се отрази, много“, казва Хабил и допълва, че скъпото гориво и липсата на работа ще се отразят и на цените на таксиметровите услуги.

„За 2.50 лв. караме градско. Ако е по-дълго разстоянието, се повишава с още 50 ст. Скоро обаче говорихме с колегите, че може да вдигнем и ние цените с 50 стотинки“, допълва таксиджията. 

В действителност, увеличението на цените на горивата се усети още през февруари, а към края на март то достигна 13% твърдят от Българската петролна и газова асоциация. Тези цени обаче няма как да не се отразят и на други сфери, като транспорт, търговия, хранителни стоки и др.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0