ВИДЕО репортаж: Влакчето в „Простор“ под „карантина“ от повече от година!

ВИДЕО репортаж: Влакчето в „Простор“ под „карантина“ от повече от година!

Повече от година една от емблемите на Кърджали-детското влакче в парк „Простор“, е под „карантина“. През 2021-в


Повече от година една от емблемите на Кърджали-детското влакче в парк „Простор“, е под „карантина“. През 2021-ва то трябваше да навърши 59 години по релсите в зоната за отдих.

Композицията бе прибрана за съхранение от фирмата, която го стопанисва, в края на март миналата година, след като в страната бе обявено извънредно положение. От тогава досега за него напомнят само релсите. Напомнят за първата детска железница в България, приютявала усмивките на не едно поколение деца през годините.

„Возил съм се за първи път, да съм бил 6-7-годишен. Беше такава радост, то друго нямаше тогава. Такава навалица беше за това влакче. По десет пъти обикаляхме с него. Незабравимо“, се връща назад в спомените си възрастен кърджалиец.

С настъпването на пролетта и разхлабването на мерките хората питат:  Къде е влакчето? Ще бъде ли отново на мястото си в парк „Простор“, за да радва децата на Кърджали, така както е било и преди? 

От общинската фирма „Озеленяване, благоустройство и чистота“ отговориха, че детската влакова композиция с локомотива и четирите вагона се съхранява от тях. В момент, в който ситуацията позволи, то да бъде върнато в парка. Преди това обаче ще бъде освежено, но дори да бъдат закачени всички вагони, ще се ползват ограничен брой места.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0