ВИДЕО репортаж: Васка ще подстригва клиенти в София и ще разказва за… Дядовци и Лисиците

Източните Родопи са сред най-предпочитаните дестинации, а мостът, водещ до село Лисиците, е просто задължителен за туристите. Най-дългото въжено съоръ

Източните Родопи са сред най-предпочитаните дестинации, а мостът, водещ до село Лисиците, е просто задължителен за туристите. Най-дългото въжено съоръжение в страната става все по-популярно. Доказателство за това е, че дори в делнични дни, тук е пълно с хора. Но сякаш не впечатляващата дължина от 260 метра привлича хората, а изумителната природа и мистиката около селото, до което се стига само по моста или с лодка. Това споделят туристи като Васка, живееща в София, която идва тук за втори път.

„Дойдохме първо през пролетта. Достраша ни да минем по моста. Направихме снимки, отседнахме в Кърджали, след което посетихме меандрите на река Арда и Дяволския мост. Сега пак идваме, защото времето е подходящо. Решили сме да стигнем до селото, ако може да се срещнем с някой местен, да разговаряме. Интересно ни е как е създадено това село, след като само това е пътят, по който може да се стигне до него“, обяснява Васка, която е в района на Кърджали заедно с двете си дъщери.

Преди това са посетили друго село, в Ардинско, което отдавна се е разделило със своите жители.

„Искаме да научим повече за този регион. Например, вчера ходихме до Дяволския мост и до село Дядовци. Качихме се горе до къщите, които са много зловещи. Никой не срещнахме и по пътя“, разказва още жената, след което прави заключение.

„Източните Родопи са красиви, но обезлюдяват, но така е като няма поминък“.

Никой обаче не може да отрече зареждащата атмосфера…

„Направо не ми се тръгва за София. Ние бяхме и в Златоград. И там, и тук, един хубав въздух, тишина, спокойствие. Това нещо ще ме държи доста време. Аз съм фризьор, имам собствен салон в София. Ще разказвам на своите клиенти и ще показвам снимки, защото си заслужава. И те няма да дойдат тук, само за да ядат пататник например, но и да видят село Лисиците“, убедена е Васка.

Мостът предлага изключително живописна гледка, различна в различните сезони от годината. В края на август нивото на язовир „Студен кладенец“ се е понижило доста и е образувало малко островче, пълно с множество селскостопански животни, а над тях кръжат ята от птици…

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0