ВИДЕО репортаж: Валят сигнали за неспазване на мерките! Чанев: Няма как до всеки обект за има контролен орган!

„Всеки ден получавам сигнали от наши съграждани - в това заведение, в онзи магазин, че не се спазват мерките. Не може до всеки об

„Всеки ден получавам сигнали от наши съграждани – в това заведение, в онзи магазин, че не се спазват мерките. Не може до всеки обект да сложим контролен орган! Доста са нарушенията, масово мерките не се спазват и това изключително много ме притеснява. То се вижда и като епидемиологична обстановка“.

Това заяви за 24rodopi.com областният управител Никола Чанев по отношение на мерките, свързани с Ковид-19. По думите му, вече текат интензивни проверки.

„Засилен контрол ще има разбира се. Ние сме изпратили нужните писма до съответните институции. Включително и до такива, които не извършват проверки за маски, но в хода на техните контролни дейности могат да бъдат установени такива данни“, допълни още областният управител.

Припомняме, че новите случаи на коронавирус в област Кърджали са 45. От днес има и нови ограничения, свързани с посещаемостта в нощните заведения – капацитетът се намалява с 50 %. До този момент обектите можеха да работят при допускане на един клиент на 1 кв. м от търговската площ, изискването вече е за 2 кв. м.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0