ВИДЕО репортаж: Безплатни ковид ковчези в Кърджали, но главният проблем е – няма места в гробището!

ВИДЕО репортаж: Безплатни ковид ковчези в Кърджали, но главният проблем е – няма места в гробището!

Кърджали е на път да се изправи пред криза за гробни места. Те се изчерпват, а последната алтернатива е един парцел за християнски погр


Кърджали е на път да се изправи пред криза за гробни места. Те се изчерпват, а последната алтернатива е един парцел за християнски погребения, който скоро трябва да се трасира, съобщи за 24rodopi.com директорът на „Обредни дейности“ в Кърджали Моника Атанасова.

„Има един, последен парцел – осем декара, където ще бъдат прехвърлени християнските погребения. Трябва просто да се направи трасировка, за да знаем къде ще бъдат алеите и гробните места“, обясни Атанасова и допълни, че същата е ситуацията и с местата за мюсюлмански погребения.

„Имаме само един свободен парцел, горе, до Обсерваторията“, посочи Атанасова.

Парцел, който по думите на директора на „Обредни дейности“, ще стигне само за около година. Затова, според Атанасова е необходим нов парк за покойници.

“Нужен е нов гробищен парк! Не, нещо да се кърпи и допълва, а изцяло нов, който да е около 300 декара“, твърдят още от „Обредни дейности“.

А предвид пандемичната обстановка, от Общинския кризисен щаб е взето решение на близките на починал от коронавирус да се предоставя безплатно специален ковид ковчег, който ако трябва да се закупи, близките ще трябва да платят между 260 и 380 лв.

Служителите също са оборудвани със специализирани облекла.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0