ВИДЕО репортаж: Бездомници ли подпалиха къщата в центъра на Кърджали?!

ВИДЕО репортаж: Бездомници ли подпалиха къщата в центъра на Кърджали?!

Пожарът, който обхвана къща в центъра на Кърджали, бе потушен от седем огнеборци.Припомняме, че пламъците избухнала около 15,30 часа дн


Пожарът, който обхвана къща в центъра на Кърджали, бе потушен от седем огнеборци.

Припомняме, че пламъците избухнала около 15,30 часа днес.

„Сградата е изцяло от гредоред. Причините тепърва ще се изясняват. Вероятно е проявена небрежност от обитателите. Това са бездомници, поне трима души, по информация на колеги от полицията. Причините ще търсим в тези хора. Иначе няма пострадали, тепърва предстои разчистване  и обезопасяване“, посочи за 24rodopi.com шефът на пожарната комисар Сергей Заимов.

Живеещи наблизо пък дадоха предположения за случилото се: “Или тези дето живеят тук, или някакви деца са си играли и е станало това“.

Един от обитателите на постройката бе на мястото на инцидента. Твърди, че е научил за пожара от познат.

“Кака Здравка ми каза, че къщата гори и аз веднага тръгнах. Другите, дето живееха тук, вече ги няма. Аз живея сега, но не знам къде ще отида. Ще намеря начин да се настаня някъде, навън мога да спя също“, обясни бездомният мъж, който дълго време е използвал мястото за подслон.

Тепърва ще се изясняват причините за инцидента. 

За къщата и нейните обитатели вече сме ви разказвали в репортаж на 24rodopi.com. Историята на Богомила и нейния син, които обаче, въпреки предложението на  Социалните служби да бъдат изведени от опасната постройка и настанени в по-подобаваща среда, отказаха.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0