ВИДЕО репортаж: Басейните празни, а уверението: Плувно лято в Кърджали ще има!

ВИДЕО репортаж: Басейните празни, а уверението: Плувно лято в Кърджали ще има!

Макар и със закъснение, откритият общински басейн в Кърджали ще стартира дейността си. Това обяви за 24rodopi.com заместник-кметът н

Макар и със закъснение, откритият общински басейн в Кърджали ще стартира дейността си. Това обяви за 24rodopi.com заместник-кметът на Общината Веселина Тихомирова.
„За съжаление, до момента метеорологичните условия не ни позволяват да започнем подготовката, защото за да стартира плувното лято, са необходими определени температурни стойности. Ако вярваме на синоптиците, очаква се до седмица поне да приключат, най-малко валежите“, посочи тя.
Стартът ще бъде съпътстван от редица мерки.
„Ще се съобразим с препоръките на Националния оперативен щаб. Виждате, че те се променят постоянно“, допълни Тихомирова.
По думите й, ще бъде предложено и на треньорите, и децата от спортните клубове, да възобновят тренировките си на откритите басейни.
В момента големият и детският басейн са празни и не функционират. Според управата на съоръженията, разходите за изминалата 2019 година за закрития и откритите басейни е в размер на около 350 000 лв, а приходите малко над 50 000 лв.
Както вече писахме, за 4 години Община Кърджали е похарчила за функционирането на двата плувни басейна – открития и покрития, 1 200 000 лева. Приходите са едва 100 000 лева.
Припомняме, че Община Кърджали предприе стъпки за откриване на процедура за определяне на концесионер на покрития плувен басейн в Кърджали, отделно се търси стопанин и за открития плувен басейн.
Покритият плувен басейн включва сграда със застроена площ 1037 кв . метра.
Откритият е с олимпийски размери, с площ 1 250 кв. м, детски басейн със застроена 465 кв. м, водна пързалка с площ 500 кв. м, както и 4 сгради с около 1 000 кв. метра застроена площ.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0