ВИДЕО репортаж: Баните отваря летния сезон с ремонтирани улици за 2,7 млн. лева

ВИДЕО репортаж: Баните отваря летния сезон с ремонтирани улици за 2,7 млн. лева

Километри улична мрежа в Баните са обновени, а местни и гости в региона могат да се движат по изцяло нов асфалт. Черните пътища в общин


Километри улична мрежа в Баните са обновени, а местни и гости в региона могат да се движат по изцяло нов асфалт. Черните пътища в общината и околните села са в миналото. Нов облик на пътната инфраструктура с нова настилка, маркировка и мантинели. Осем от улиците са ремонтирани по Програмата за развитие на селските райони, вложени са над 1 100 000 лв. Асфалтирани са общо над 4 км. улици в Баните, Гълъбово, Оряховец, Загражден, Вишнево и Давидково. В голяма част от тях дейностите са приключили наскоро, в други текат довършителни дейности. Преди това, с постановление на Министерски съвет в края на 2019 г., са вложени около 1 600 000 лв. за над 5 км. улична мрежа в Баните, Стърница, Загражден, Оряховец. 

По този начин една от десетте общини на област Смолян, в която туризмът е основно препитание, предвид минералната вода и чистия въздух, ще може да посрещне новия сезон с нови улици и надежда за развитие на региона, въпреки пандемичната обстановка.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: