ВИДЕО репортаж: А имахме и писта! Кърджалиец: Ако можеха, и асфалта щяха да откраднат!

В България има 17 картинг писти, а можеше да са с една повече, ако тази в Кърджали бе просъществувала. Днес, една от големите атракции от близкото мин

В България има 17 картинг писти, а можеше да са с една повече, ако тази в Кърджали бе просъществувала. Днес, една от големите атракции от близкото минало тъне в забвение. За нея напомня само асфалтът и спомените на старите кърджалийци като Димитър Янев, който с умиление разказва за онова време…

„Пистата си е същата, но покрай нея имаше ограда. Беше с мрежа, за да могат децата, които караха картинга, да не се удрят. После дойде демокрацията, нито мрежа остана, нито колове. Ако можеше да откраднат асфалта и него щяха да вземат“, спомня си още Димитър Янев. 

Тук, в продължение на повече от 15 години се провеждат редица състезания, между които дори международни, твърди възрастният мъж.

„Ей там, отсреща, беше трибуната. Железата си стоят, беше на три стъпала и бяха винаги пълни. Даже имаше хора извън тях. От онзи край всичко беше накичено с хора“, посочва Димитър пространството встрани от пистата.

Но хора вече няма, само треви и бурени, пленили пространството между асфалта.

„Допреди 5-6 години двама-трима родители идваха тук с децата си да карат картинг, но и те изчезнаха…“, казва кърджалиецът.

От 640 метра мото адреналин, с 11 завоя, останаха само спомените и разрухата…

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0