ВИДЕО репортаж: Ахмед и Йълмаз за Рамазан под знака на коронавирус

За първи път много семейства в Кърджали няма да могат да отбележат заедно Рамазан Байрам. Мерките заради коронавируса спряха и автоб

За първи път много семейства в Кърджали няма да могат да отбележат заедно Рамазан Байрам. Мерките заради коронавируса спряха и автобусите от Турция.
Семейството на Ахмед Али от Момчилград ще почете празника у дома, но в много тесен кръг.
„Имаме близки в Турция. Дъщеря ми живее в Бурса, обаче тя е медицинска сестра и е заета. Никой няма да пътува. И те са затворени като нас по домовете. Тази година ще е така. Ще се чуем по интернет, да си честитим празника“, казва Ахмед.
Не по-различна е ситуацията и с таксиметровия шофьор Йълмаз от Кърджали.
„Имам много близки там, но никой не е дошъл досега. Границите са затворени и тук никой не остана. Всички са оттатък, но имат къщи тук“, обяснява Йълмаз и допълва:
“Откакто почина баща ми, стават 7 години, всяка година давам ифтар. В джамията ходжата прави молитва, каня всичките комшии и им раздавам тарелки с храна. Тази година обаче призовават да не се събират хората и ще ги направя в пакети. По принцип ще избягваме да се събираме. Ако не мислим за нас, поне за децата трябва да мислим, за младежите…“. И ни показва мерките, които той самият е приложил, поставяйки параван между предните седалки и тези за клиентите отзад.


24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0