ВИДЕО репортаж: Американски студенти косят дворове в Родопите!

ВИДЕО репортаж: Американски студенти косят дворове в Родопите!

Студенти от американския Университет на нациите в Далас опознават България и Родопите чрез различни свои инициативи. Над 30 души са отс


Студенти от американския Университет на нациите в Далас опознават България и Родопите чрез различни свои инициативи. Над 30 души са отседнали в Момчилград с идеята да научат интересни неща за бита и културата на хората в региона. Разговаряме с някои от тях в хотелски комплекс „Конак“ сред поредния ден на преживявания и сторени добрини. 

„В екипа от 31 души има студенти от различни държави – Салвадор, Бразилия, Мексико, Тайван и др.“, обяснява техният ръководител Кони Маккензи.

Част от мероприятията на гостите от Америка са насочени към най-малките домакини, за които бяха организирани спортни игри и забавления на открито.

„Ние се влюбихме в българските хора. Толкова е лесно да ви обичаме. Храната е невероятна, а децата ви са толкова приветливи и мили. Едно от нещата, което ни впечатли е, че много от децата говорят английски, турски, знаят различни езици. За мен това е много впечатляващо“, каза още ръководителят на групата и добави:

„Езикът на най-малките по целия свят е забавлението и игрите. Знаем, че заради COVID-19 миналата година много деца бяха изолирани и лишени от това и затова сега е нужно да играят и да се забавляват. Надяваме се тяхното преживяване с американците да разшири техния свят, както те разширяват нашия свят“, сподели с усмивка американката.

Други инициативи на студентите са насочени  към хората в селата. Много от младежите са помогнали с различни дейности, казва Кони Маккензи.

„Някои от студентите отидоха, за да помогнат с работа в дворовете на хората – с боядисване, почистване, косене на трева, преместване на мебели, и изобщо кой от каквото има нужда“, сподели тя.

Опознаването на живота у нас, съчетано с различни благотворителни дейности, е част от програмата на университета. Гостите споделят, че са изключително впечатлени от страната и гостоприемството й.

„Когато се върнем в Америка ще разкажем на нашите близки и приятели за България, а също и това, че нямаме търпение да се върнем тук“, категорични бяха студентите.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0