ВИДЕО репортаж: Автоинструктор от протеста: Налагат ни тежести, ще фалираме!

ВИДЕО репортаж: Автоинструктор от протеста: Налагат ни тежести, ще фалираме!

Десет учебни автомобила потеглиха на 7 октомври от Кърджали за столицата, за да подкрепят своите колеги  - автоинструктори от цяла


Десет учебни автомобила потеглиха на 7 октомври от Кърджали за столицата, за да подкрепят своите колеги  – автоинструктори от цялата страна, на общонационалния протест. Недоволството бе продиктувано от готвени промени в правилата за обучение и наредбите, регламентиращи дейността на центровете за обучение на шофьори. Според дългогодишния автоинструктор Милчо Димитров, който участва в протеста в София, новостите само ще утежнят работата им.

“Това, което предлагат, няма нищо общо с подобряване на подготовката. Те ни налагат административни тежести. Да сме закупували учебни кабинети и пр., всичко да е за наша сметка. Не може всеки да си позволи да купува имот и да го превръща в учебен център“, твърди Димитров.

Нещо повече, ако промените в наредбите станат факт, според него те ще бъдат пагубни.

“В нашия град имаме един или двама инструктори със собствен учебен център. Това означава, че всички останали ще фалират“, допълва автоинструкторът.

Надеждите им са общонационалното недоволство на автоинструкторите да даде резултат и непосилните за тях изисквания да отпаднат.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0