ВИДЕО репортаж: Автоинструкторите: Отказваме на курсисти, можем да издържим до месец – два!

ВИДЕО репортаж: Автоинструкторите: Отказваме на курсисти, можем да издържим до месец – два!

Автоинструкторите също са едни от потърпевшите в създалата се ситуация. Те не работят от момента, в който бе обявено извънредното по

Автоинструкторите също са едни от потърпевшите в създалата се ситуация. Те не работят от момента, в който бе обявено извънредното положение в страната.
“В трудно положение сме, касовият апарат съм го изключил от първия ден и нямам никакви приходи. Има хора с лизинги, купени коли, и за тях ще е много по-трудно“, твърди Метин Аптула, автоинструктор от Кърджали.
На въпроса „Колко време ще издържат така?“, всеки дават различен отговор.
“Ще издържим един месец-два, но от там насетне какво правим? На втория и третия вече ще сме доста затруднени. Аз, примерно, плащам само около 800 лв. осигуровки, имам още няколко човека във фирмата. Отделно разходи за полигон. Никой не е казал, че като не работим няма да плащаме тези неща“, казва Аптула.
„Два, три месеца, най-много три. Каквото се заделяли сега ще харчим. Лошото е, че звънят да се записват за курсове, но им отказвам, обяснявам ситуацията“, допълва дългогодишният автоинструктор Милчо Димитров.
Броят на автоинструкторите в област Кърджали е около 50. Надяват се и на подкрепа от държавата. Някои от тях споделят, че ще се опитат да се възползват от мярката 60/40.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0