ВИДЕО: Президентът: Неделино е повод за гордост за България!

Президентът Румен Радев посети Неделино. Той бе посрещнат на площада в родопския град в присъствието на стотици неделинци, от кмета Боян Кехайов и обл

Президентът Румен Радев посети Неделино. Той бе посрещнат на площада в родопския град в присъствието на стотици неделинци, от кмета Боян Кехайов и областния управител на Смолян. Те показаха своето гостоприемство, поздравявайки държавния  глава с уникалния в цял свят Неделински двуглас.

„Тази визита е знакова за Неделино. От години не е идвал тук толкова висок гост. Това показва, че ние следваме правилния път. През 2015 година Неделино скъса с олигархичния модел на управление. Именно това в момента се опитва да наложи в цялата страна президентът Румен Радев. Ние всички сме му благодарни, че уважи Неделино и ни включи в маршрута за посещение в родопските общини“, посочи кметът Боян Кехайов.

От своя страна Румен Радев благодари за поканата и поздрави жителите на родопския град. 

„Искам да направя едно уточнение. Не аз правя жест към вас, че съм тук, а вие правите жест към мен, че дойдохте на тази среща и аз ви благодаря“, приветства президентът жителите на Неделино.

„България е преминала през много трудни етапи в историята си. Днес отново търсим по кой път да тръгнем. Той трябва да е в името на бъдещето и справедливостта за децата както в Неделино, така и в цялата страна. Важно е не какво чувате от политиците, а те вас да чуват. Какво вие искате и как вие виждате бъдещето на България“, посочи още президентът.

„Когато търсим правилния път, винаги трябва да се връщаме към корените си, а здравите български корени са тук“, добави президентът и поздрави всички с предстоящия Двадесети фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен.

„Искам да ви приветствам и затова, че правите така, че чрез Неделино България да има още поводи за гордост-фестивалът, и тези прекрасни таланти, сред които и деца. Гордеем се с това, което вършите“, допълни още държавният глава.

На среща с кмета Боян Кехайов и представители на местната власт президентът Радев обсъди възможностите за развитие на общината. По време на разговора беше поставен въпросът за изграждане на пречиствателна станция за града, както и необходимостта от справедливи критерии за реализация на проектите за водоснабдяване в малките населени места.
Неделино е част от маршрута на визитата на държавния глава в област Смолян, където той е на тридневно посещение.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0