ВИДЕО: Пет месеца след старта – ремонтът на „стария път за Хасково“

ВИДЕО: Пет месеца след старта – ремонтът на „стария път за Хасково“

Изградени водостоци, отстранена асфалтова настилка на места и положен трошен камък. На други участъци се забелязват пресни асфалтови

Изградени водостоци, отстранена асфалтова настилка на места и положен трошен камък. На други участъци се забелязват пресни асфалтови кръпки.
Това видя екип на 24rodopi.com пет месеца след старта на ремонта на пътната отсечка Кърджали – Мост – Манастир, за който са предвидени 17 млн. лева.


В момента се поставят бордюри край платното на изхода на града, извършват се реконструкции и облицоване на окопи. Работници и тежки машини работят на няколко места по 26-километровата отсечка. В района на Широко поле багери отстраняват част от асфалта, извършва се контролирано пропускане на автомобилите. Като цяло движението по трасето в момента е затруднено, още повече, че от там минават множество леки и тежкотоварни автомобили. В тази връзка бе отбелязано, че предстои полагане на два асфалтови пласта с висока товароносимост, тъй като пътят ще поеме тежкия трафик. Работещи по рехабилитацията на отсечката обаче споделят, че най-вероятно, тя няма да приключи тази година. Иначе, ремонтът обхваща трасето – от кръстовището на автогарата до границата с ОПУ-Хасково. Парите са от Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът включва цялостно преасфалтиране на пътя, отводняване, ремонт на шест мостови съоръжения, поставяне на нови бордюри, мантинели, пътни знаци и маркировка. Успоредно с ремонта на пътя тече и друг проект, този по подмяна на уличното осветление. От общо 89 електрически стълба на изхода на града до ЖП гарата, остават за подмяна 20.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0