Видео: Омбудсманът – в политически клещи, избор след партийно решение на групата…

Видео: Омбудсманът – в политически клещи, избор след партийно решение на групата…

„Позицията на ГЕРБ по темата „Необходим ли е омбудсман на община Кърджали“ е принципна. Тя не касае конкретните ли

„Позицията на ГЕРБ по темата „Необходим ли е омбудсман на община Кърджали“ е принципна. Тя не касае конкретните личности, изпълнявали длъжността пред годините, които безспорно имат своите достойнства, заслуги, плюсове и минуси. Нашата позиция произтича от порочната система на функциониране на институцията, а именно – желязната хватка на политическите клещи, с които я държи мнозинството. Хората в Кърджали имат нужда от обществен посредник, това е тяхно гражданско право и то не бива да им се отнема“, така председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев аргументира становището на колегите си против прекратяването на дейността на омбудсмана.
„Аз искам да ви задам реторичен въпрос. Не искам отговор. Колко от вас, колеги общински съветници, когато гласуваха преди за обществен посредник, го направиха от гражданската си позиция, а не като съобразяване с партийното решение на групата общински съветници? Знаете отговора“, пък отвърна съветникът от ДПС Сезгин Бекир.
Както вече писахме, Кърджали остава без омбудсман. Общинският съвет прекрати дейността на Обществения посредник. 26 от членовете на разпоредителния орган гласуваха „За“, докато 11 бяха против предложението.
Преди това съветниците прекратиха правомощията на досегашния обществен посредник Расим Муса.

24rodopi. com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0