ВИДЕО: Маски vs. въздух! Мерки vs. глад! (анкета)

„Малко по-леко да е, да не е до такава степен както преди, но все пак да има и ограничения. Маските на открито иначе отново тр

„Малко по-леко да е, да не е до такава степен както преди, но все пак да има и ограничения. Маските на открито иначе отново трябва да ги въведат“, „То маските няма кой знае с какво да ни предпазят“, „Не искам да въвеждат старите марки. Децата не могат да бъдат затворени отново вкъщи, не им се отразява добре. Да затварят дискотеките и баровете, но не и парковете“, са само част от мненията на кърджалийци по повод нарастващия брой на заразените с коронавирус и мерките, които трябва да влязат в сила.
Други обърнаха внимание и на икономическите последици.
„Страх ни е, притесняваме се, но и хората не могат да гладуват, пари трябват. С какво да се издържат?“, пита кърджалийка.
Сред анкетираните бе и 70-годишният Дурхан, който живее в Турция, но си идва през лятото в България. Носи маска и на открито. Смята, че и тук трябва да бъде така, нещо повече…
„Аз дори имам шлем, днес не го сложих, но от утре мисля да го нося. Аз предпазвам себе си, мен ме интересува моето здраве“, посочва изселникът. Намерението му е да не се връща в южната ни съседка.
„Тук съм роден. Щях да дойда още на 20 април, но нали затвориха границата. Бабата е болна, а тук климатът е хубав, в Измир е много топло и не можеш да дишаш. И тази зима няма да се връщаме там, ще си останем в България“, допълва възрастният мъж.
Новите и по-строги мерки пък влизат в сила от 0:00 часа на 10 юли и ще бъдат в сила до 15 юли.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0