ВИДЕО: Клетва за вярност към Ботев в Езиковата!

С поднасяне на венци пред паметника на Христо Ботев в двора на едноименното училище бе даден старт на тържествената програма по случай

С поднасяне на венци пред паметника на Христо Ботев в двора на едноименното училище бе даден старт на тържествената програма по случай патронния празник на Езиковата гимназия в Кърджали, която тази година навършва 100 години. 

“2 юни – Ден на безсмъртието! Дата, която всички ние почитаме и уважаваме, особено ние, „ботевци“, защото днес се прекланяме пред подвига на великия и недостижим Христо Ботев“, каза в приветствието си към присъстващите директорът на училището Даниела Павлова.

По традиция на този ден, учениците от 8 и 9 клас полагат Ботевата клетва в знак на вярност към своя патрон:

„Ние, учениците, възпитаниците на ЕГ “Христо Ботев“ град Кърджали, полагаме клетва за вярност към нашия патрон – великият, недостижимият Ботев. Тържествено обещаваме да не опетним светлото му име и да запазим възвишените му идеали в името на свободата, на демокрацията и бъдещето на България! Да бъдем достойни Ботеви потомци!“.

След което директорът се обърна към положилите клетва с думите:

“Пожелавам ви да бъдете носители на стремежите му за свободна България, демокрация и отдаденост, за бъдещето и просперитета на родината“.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0