ВИДЕО: Изтърбушената класика и един много сериозен проблем…

ВИДЕО: Изтърбушената класика и един много сериозен проблем…

ВАЗ или соц класиката. „Жигули“, някогашна мечта за мнозина, за която през социализма се чакаше ред или се пускаха връзк

ВАЗ или соц класиката. „Жигули“, някогашна мечта за мнозина, за която през социализма се чакаше ред или се пускаха връзки, жадувана придобивка за всяко семейство тогава… Днес гние на метри от жилищна сграда в Кърджали. Жалките остатъци от този символ на руското автомобилостроене през 70-те и 80-те години на 20 век носят полъха на едно отминало време, за един отдавна забравен автопарк, този на страните от Източния блок. Ръждясалият автомобил обаче, от който не е останало почти нищо, повдига и един друг проблем – този със зарязаните безразборно из родопския град автомобили. Още повече, че зад руския символ е изоставена още една таратайка – далеч по-запазена от руската класика, но вероятно надхвърлила поне две десетилетия.

Всъщност, над 300 уведомителни писма е подготвила Община Кърджали за собствениците на спрените от движение автомобили, които са зарязани по паркинги, междублокови пространства и улици. Уточнени са имената на собствениците и същите съвсем скоро ще трябва да освободят общинските места от ненужните вече автомобили. Ако не го направят в рамките на месец, ще бъдат санкционирани. Глобата е в размер от 50 до 100 лв.
Има и такива коли обаче, които нямат регистрационни номера, а това затруднява проследяването данните на собственика. И така, практиката показва, че безразборно, а често и безнаказано, се зарязват автомобили навсякъде. Това пък задълбочава друг сериозен проблем – липсата на достатъчно паркоместа.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0