ВИДЕО: Газиш „бивша Югославия“ – печелиш световна титла

24rodopi.bg/TV/Спорт/Образование „Изключителен успех не само за нашите деца от училището, а и за България. Това прави този успех още по-ценен за на

24rodopi.bg/TV/Спорт/Образование

„Изключителен успех не само за нашите деца от училището, а и за България. Това прави този успех още по-ценен за нас. Видяхме, че момчетата и целият отбор са много мотивирани, още повече, че трябва да затвърдят тази титла през следващите години“.

Това каза в приветствието си кметът Хасан Азис, посрещайки световните шампиони по волейбол от СУ “Петко Рачов Славейков“, техния треньор Павел Митев и директора на школото Милко Багдасаров, за да ги награди за постигнатия успех на Световното ученическо първенство в Сърбия. Те бяха отличени с Почетен знак – златен за постигнати изключителни успехи и утвърждаване престижа на общината. Всеки от тях получи и по един спортен екип. Преди това обаче, спортистите разказаха за преживените емоции, а треньорът им сподели детайли.
„Ние участваме на трето световно. Преди това в годините е печелено седмо и пето място. По време на мачовете този път играхме добре и бяхме конкурентни на другите отбори. След като победихме Хърватска, трябваше да победим Сърбия – домакините, а е много трудно да биеш Сърбия в Сърбия, но го направихме“, разказа Павел Митев.
Припомняме, че волейболистите на „Петко Рачов Славейков“ завоюваха златните медали в средата на месец септември на Световното ученическо първенство за 14 вида спорт, с над 2600 участници./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0