ВИДЕО: В Бурса ще научат за проектите, идеите, размахът в развитието на Джебел

 Новата визия на Джебел впечатли кмета на Голяма Бурсенска община Алинур Акташ, който остана очарован от видяното по време на визитата си в общинския

 Новата визия на Джебел впечатли кмета на Голяма Бурсенска община Алинур Акташ, който остана очарован от видяното по време на визитата си в общинския център. Позитивното въздействие от видяното повлия и върху въпросите, които Алинур Акташ зададе на домакина си, кмета на община Джебел Неджми Али, а именно функционирането на една община в рамките на Европейския съюз, формирането на бюджета, работата на Общинската администрация и Общинския съвет.

В Бурса ще научат за проектите, идеите и размахът в развитието на Джебел.

Продължаване на сътрудничеството, разработване на съвместни идеи и проекти с културна и икономическа насоченост – това бяха основните акценти при срещата между кметовете на Джебел и Бурса. Делегация от турската община гостува в родопския град днес.

Неджми Али запозна своя колега с проектите, заложени в програмата му още от старта на мандата, тяхното изпълнение, както и бъдещите такива за развитието на града и общината.

„Връзката между двете общини винаги е била силна. В Бурса живеят огромен брой изселнически семейства. Нашата цел е не само да запазим тези добри взаимоотношения между местните власти, но и да ги надграждаме. Това, което сме свършили към момента в общината, е най-добрата визитка за това какво можем, какви са нашите възможности и потенциал“, посочи кметът на Джебел Неджми Али.

Алинур Акташ посети новата джамия в Джебел, която бе реставрирана със съдействието на Голяма Бурсенска община. Гостът отбеляза, че при интерес от страна на местните земеделци може да се постигне партньорство в аграрния сектор, като сред опциите е и алтернативното земеделие.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0