ВИДЕО: Водосвет, венци, а после – как се спасява ранен при катастрофа

Отец Николай Величков отслужи водосвет за здраве в параклиса „Св.пророк Илия“ в Кърджали  по случай професионалния празник на огнеборците - 14 септемв

Отец Николай Величков отслужи водосвет за здраве в параклиса „Св.пророк Илия“ в Кърджали  по случай професионалния празник на огнеборците – 14 септември.

В знак на почит след това бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите служители на МВР от областта при изпълнение на служебния си дълг. 

Най-интересното през този ден, особено за децата, бе изнесената техника на огнеборците, както и подготвените за празника симулации. Десетки присъстващи успяха да видят уменията на отбора по пожароприложен спорт – вицешампиони на България. Също така демонстрации при химическа защита, алпийско спасяване, гасене на пожари на открито, действия при наводнения. Кулминацията бяха действията при пътнотранспортно произшествие, в което се включиха екипи на Спешна медицинска помощ и представители на БЧК. Огнеборците показаха нагледно как действат в ситуация на катастрофа с пострадал, неговото изваждане от автомобила и обезопасяването на мястото.

Що се отнася до възникналите произшествия в областта от началото на годината, те са  631, отчете комисар Заимов. 320 от тях са били пожари. В сравнение с миналата година има ръст от 9% при броя на инцидентите, но пожарите намаляват с 8 на сто.

Водеща причина за пожарите отново е небрежност при боравене с открит огън-54 на сто. Заедно с небрежността при използване на отоплителни уреди този процент става 75.

Как протече празникът на огнеборците и спасителите вижте във видеото:


24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0